آشنایی با Google Webmaster Tools
ابزار Webmaster
در طراحی وب سایت اقدامات مختلفی برای بهبود آن می توان انجام داد، در ابتدا باید یک استراتژی برای طراحی وب سایت در نظر داشت که مربوط به حوزه UX_UI می باشد. سپس استفاده صحیح از کدهای برنامه نویسی و در ادامه توجه به بهینه سازی وب سایت می باشد.
آنچه در این مقاله می خوانید ...از جمله اقدامات مهمی که برای بهینه سازی انجام می پذیرد ساخت دو فایل robot.txt و sitemap.xml است. برای اطمینان از عملکرد درست این دو فایل و دیگر مسایل مربوط به بهینه سازی وب سایت ابزارهای مختلفی در دسترس می باشد، که یکی از محبوب ترین و کارامدترین این ابزارها Google Webmaster Tools می باشد.
برای آشنایی بیشتر با ابزار Google Webmaster Tools در ادامه مهمترین بخش های آن را معرفی کردیم.
Google Search Console
اولین اقدام مهم بعد از طراحی وب سایت و راه اندازی آن، ایجاد حساب کاربری در Google Search Console (Google Webmaster Tools ) بوده که با آن می توان طریقه آنالیز و ایندکس کردن صفحات وب توسط گوگل را بررسی نمود.
Google Webmaster Tools ابزارهایی را برای سئو در اختیار شما قرار می دهد که از آن ها می توان اطلاعات فراوانی در مورد میزان سلامت وب سایت، صفحات ایندکس شده، تعداد لینک های داخلی و خارجی در صفحات سایت، معرفی نقشه سایت و… بدست آورده و برای رفع مشکلات وب سایت خود استفاده کنید.
روش های ثبت نام و تایید مالکیت سایت Google Search Console
- اضافه کردن تگ HTML به قسمت <head> وب سایت
- بارگذاری فایل HTML در فولدر وب سایت
- ثبت نام از طریق domain name provide
- استفاده از سرویس Google Analytics
- استفاده از حساب کاربری Google Tag Manager
یکی از روش ها اضافه کردن تگ HTML به قسمت <head> وب سایت در زبانه Alternate methods و گزینه HTML tag است. در این روش کدی که گوگل در اختیار شما قرار میدهد را برای احراز هویت کپی کرده و در تگ <head> سایت خود قرار می دهید.
بعد از احراز هویت شما می توانید از تمامی قسمت های این ابزار قدرتمند استفاده کنید. برخی از مهمترین قسمت های این نرم افزار عبارتند از :
در زبانه Crawl :
Fetch as Google
در این بخش یک ابزار تشخیصی در اختیار شما قرار میگیرد که با استفاده از آن میتوانید بررسی کنید که گوگل چگونه صفحات وب سایت شما را تحلیل میکند. با وارد کردن URL و کلیک بر روی Fetch and Render میتوانید مشکلات سایت خود را از دید گوگل ببینید.
Robots.txt Tester
از این ابزار برای بررسی سلامت فایل Robots.txt استفاده میشود. تمامی انواع خزنده های گوگل (ربات گوگل، عکسها، ویدئوها، تلفن همراه و…) در این بخش در دسترس خواهند بود.
Sitemaps
نقشه سایت به گوگل کمک میکند تا صفحات مختلف را در یک وب سایت شناسایی کند. این موردی نیست که ربات گوگل خود از پس آن بر بیاید بلکه این شما هستید که باید با تولید یک نقشهی سایت XML آن را در اختیار گوگل بگذارید. میتوانید این کار را توسط XML-sitemaps.com انجام دهید. این سایت شما را در یک فرآیندی گام به گام همراهی کرده و اطلاعات را در اختیار گوگل قرار میدهد. اگر گوگل بتواند تمامی صفحات سایت شما را به آسانی تشخیص دهد سایت شما قابل جستجوتر خواهد شد.
برای اطلاع بیشتر با نحوه ساخت و استفاده نقشه سایت به سایت مپ چیست؟ مراجعه نمایید.
1396/12/05
4175 بار